Projectbesluit en bouwvergunning eerste fase

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad op 26 mei 2011 een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft vastgesteld en dat het college op 21 juni 2011 een bouwvergunning eerste fase heeft verleend voor het bouwen van 16 appartementen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Heino, sectie C, nummer(s) 4373 en 4378, plaatselijk gemerkt Dorpsstraat 44–46, 8141 AM Heino.

Het projectbesluit en het besluit bouwvergunning eerste fase liggen vanaf 14 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage.

Bij de vaststelling van het projectbesluit en het verlenen van de bouwvergunning is ten opzichte van het ontwerp de volgende wijziging aangebracht:

  • de wijziging betrekking heeft op het aanpassen van de situatie van gebouw A. In de stedenbouwkundige voorwaarden is gesteld dat de rooilijn van gebouw A terug ligt ten opzichte van de rooilijn bestaande bebouwing. Op de situatietekening in het ontwerpprojectbesluit lag de rooilijn iets voor de bestaande bebouwing. In het projectbesluit is dit aangepast. De rooilijn van gebouw A is ten opzichte van de woning op de hoek van de Dorpsstraat/Van de Capellenweg 0,5 m teruggelegd. Door het terugleggen van de rooilijn wordt voldaan aan de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

De stukken zijn te raadplegen op:

  • de besluiten met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.raalte.nl.

  • www.ruimtelijkeplannen.nl via de link

  • http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.PB20100037-0002

  • in het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het projectbesluit en het besluit bouwvergunning eerste fase wordt in het kader van de beroepsprocedure als één besluit aangemerkt.

Tegen het projectbesluit en tegen de bouwvergunning eerste fase kan vanaf 14 juli 2011 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de rechtbank Zwolle-Lelystad (Sector bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle).

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Gedurende de termijn van inzage kan beroep tegen het projectbesluit en de bouwvergunning worden ingesteld door:

  • belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het projectbesluit en de verlening van de bouwvergunning is aangebracht

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij het college en raad

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij het college en raad.

Het besluit tot vaststelling van het projectbesluit en het besluit bouwvergunning treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

De indiening van een beroepschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. Als u van mening bent dat u door de onmiddellijke uitvoering van het besluit onevenredig in uw belang wordt getroffen, kunt u – alleen als u een beroepschrift hebt ingediend – de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zwolle-Lelystad (Sector bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle) om een voorlopige voorziening vragen.

Naar boven