Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Lieskes Wengs, Leuth’

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat gedurende 6 weken, het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage liggen op het gemeentehuis. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal in te zien en te downloaden op www.ubbergen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 28 januari tot en met donderdag 10 maart 2011 voor iedereen ter inzage.

Het ontwerpplan zal in de mogelijkheid voorzien om de gronden welke direct ten noordoosten van het bestaande bedrijventerrein Lieskes Wengs zijn gelegen te ontwikkelen voor de uitgifte van ca. 1,2 hectare bedrijfsgrond en het daarbij behorende openbaar gebied (waaronder een groene omzoming). Deze ontwikkeling geschiedt met name op de gronden waarvan de bestemming op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Leuth-Oost, Botsestraat’ reeds zou kunnen worden gewijzigd in ‘bedrijfsdoeleinden’. De ruimte welke is gelegen buiten voornoemd wijzigingsgebied zal worden ingezet voor de groene inpassing van het uit te breiden gedeelte van het bedrijventerrein, alsmede voor waterberging.

In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Indienen van zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Ubbergen, postbus 201, 6573 ZJ Beek-Ubbergen, onder vermelding van ‘zienswijze OBP’ en de naam van het bestemmingsplan. Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail. Degene die een mondelinge zienswijze naar voren willen brengen, dient contact op te nemen met een medewerker van de afdeling VROM via telefoon 14024.

Naar boven