Vaststelling bestemmingsplan Strand

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken op grond van artikel 3,8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2011 het bestemmingsplan Stran(d heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan beoogt tot herziening van twee onderdelen van het bestemmingsplan Strandbebouwing.

Eén onderdeel betreft de intrekking van de mogelijkheid om binnen zeven bestemmingsvlakken permanente horecastrandpaviljoens op te richten. Het betreft die bestemmingsvlakken, ten aanzien waarvan thans nog geen vergunning is verleend c.q. is ingediend voor de bouw van een permanent horecastrandpaviljoen. Het oprichten van seizoensgebonden horecastrandpaviljoens blijft ten aanzien van de genoemde bestemmingsvlakken wel gehandhaafd.

Een tweede onderdeel voorziet in het toekennen van de mogelijkheid voor het oprichten van een permanent paviljoen voor Zeilvereniging Noordwijk, aanvullend op de reeds bestaande mogelijkheid om ter plaatse een seizoensgebonden paviljoen te plaatsen.

Het vastgestelde bestemmingsplan Strand ligt met ingang van donderdag 14 juli 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de Gemeentewinkel van het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Noordwijk www.noordwijk.nl onder: wonen en woonomgeving → plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Strand.

Het vastgestelde bestemmingsplan Strand is ook raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Aangezien tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kunnen tijdens de terinzagetermijn slechts belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, tegen het besluit beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als u beroep instelt, kunt u, indien een spoedeisend belang aan de orde is, verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte, T (071) 36 60 275.

13 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Noordwijk.

Naar boven