Ontwerpbestemmingsplan Steekterpoort I

Aan de oostkant van Alphen aan den Rijn is het Alpherium gerealiseerd. Dit is een overslagterminal voor containers. Ook is de N207 verlegd. In de directe omgeving van de terminal en de gewijzigde infrastructuur komt een bedrijventerrein. Om de ruimtelijke effecten voor de woningen in het buurtschap Gouwsluis te verzachten wordt het tussenliggende gebied ingericht als groenzone. Dit is de zogenaamde groene long. Deze ontwikkelingen vereisen een juridische basis in de vorm van een bestemmingsplan. Daarom is het ontwerpbestemmingsplan Steekterpoort I opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Steekterpoort I is van 14 juli tot 24 augustus 2011 in te zien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen?

In de periode van 14 juli tot en met 24 augustus 2011 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan Steekterpoort I. De zienswijze tegen het bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staat duidelijk uw naam en adres en een onderbouwing van uw zienswijzen.

U kunt eventueel ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaar via 0172-465 641.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge reactie hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

13 juli 2011

Naar boven