Bekendmaking van het voornemen tot het voorbereiden van bestemmingsplan ‘Kantoor Dichterbij De Heikant’

Op grond van artikel 1.3.1. kondigen burgemeester en wethouders aan, dat er een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid ten behoeve van nieuwe bebouwing die is geprojecteerd op de kruising van de Stiemensweg met de Heijenseweg te Gennep.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kantoor Dichterbij De Heikant’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kantoor Dichterbij De Heikant’ met ingang van 14 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het betreft hoogbouw bij de kruising Stiemensweg- Heijenseweg. De bebouwing zal bestaan uit twee hoofdgebouwen. Het zuidelijke hoofdgebouw wordt door Stichting Dichterbij in gebruik genomen als kantoor. En zal bestaan uit drie met elkaar verbonden bouwdelen. De invulling van het meest noordelijk gelegen blok is nog niet bekend. Gezien de toegekende bestemming zijn er mogelijkheden voor maatschappelijke functies kantoren en gestapeld wonen.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan en alle daarbij behorende stukken liggen met ingang van 14 juli 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden (maandag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur) bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hofmannplein 1 te Gennep. Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast het ontwerpbestemmingsplan en alle daarbij behorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl via digitaal loket → bestemmingsplannen → Kantoor Dichterbij De Heikant. Daarnaast is op de gemeentelijke website een link naar de landelijke website opgenomen, waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt

  • digitaal bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0907.BP10019STIEMWGGNP-ON01.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan ‘Kantoor Dichterbij De Heikant’ deze betrekking heeft. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Kantoor dichterbij De Heikant’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Gennep, 13 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Gennep,

E.M.A.A. de Loo,

burgemeester.

S.E.A. Canisius,

(waarnemend) secretaris.

Naar boven