Vaststelling bestemmingsplan ‘Camping Klein Zwitserland’

Het bestemmingsplan ‘Camping Klein Zwitserland’ (de Stuw 12 in Zuidwolde) is op 26 mei 2011 door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan (partiële herziening) is opgesteld om Camping Klein Zwitserland aan de zuidkant uit te breiden met toeristische campingplaatsen. Via het Project Natuurlijke Recreatie is deze uitbreiding voorbereid.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Een aanpassing van de ‘historische context’ (paragraaf 2.1, blz. 9 van het ontwerp);

  • De nieuwe gegevens en berekeningen van de Hulpverleningsdienst Drenthe/ Brandweer en het Steunpunt Externe Veiligheid Drenthe gebruiken voor aanpassing van de betreffende paragrafen en bijlagen van de toelichting;

  • Een ambtshalve wijziging ter verduidelijking van paragraaf 4.7 van de toelichting (blz. 22 van het ontwerp) inzake de zin ‘dat bij een calamiteit de vluchtroute vanaf de N48 gaat plaatsvinden’;

  • Op verzoek van de Gasunie een ambtshalve wijziging om de strook voor de dubbelbestemming ‘Leiding - Gas’ op de verbeelding (plankaart) aan te passen van 5 naar 4 meter aan weerszijden van de aanwezige gasleiding.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen van 14 juli tot en met 24 augustus 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Ook kan iedereen tijdens bovengenoemde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 25 augustus 2011. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 13 juli 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven