Ontwerpbestemmingsplan Den Briel en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat met ingang van 27 januari 2011 voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Den Briel en het ontwerpbesluit hogere waarden Den Briel.

Ontwerpbestemmingsplan

Op de hoek Veerweg/P.C. Hooftlaan bevindt zich de voormalige busstrooklocatie die tot 2007 als tijdelijk winkelcentrum in gebruik was. Voor deze locatie is een massastudie ontwikkeld die voorziet in de bouw van appartementen met commerciële ruimten (niet zijnde detailhandel) en dienstverlening, een parkeergarage op het huidige maaiveld en de herinrichting van de openbare ruimte. De massastudie wijkt af van het geldende bestemmingsplan Centrum. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken, is een nieuw ontwerpbestemmingsplan Den Briel opgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Veerweg in het oosten, de P.C. Hooftlaan in het zuiden en door twee bij de Constantijn Huygenslaan gelegen woonflats met parkeerterreinen aan de noord- en westzijde.

Het voorontwerpbestemmingsplan Den Briel heeft vanaf 2 september 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegen voor inspraak en vooroverleg. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd naar aanleiding van de inspraakreacties, vooroverlegreacties en ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen naar aanleiding van de inspraak- en vooroverlegreacties zijn opgenomen in de nota inspraak en vooroverleg. De ambtshalve wijziging betreft het toestaan van de verkoop van verpleeg- en gezondheidsartikelen en het toestaan van commerciële ruimten gedeeltelijk op de verdieping van de bebouwingsstrip aan de Veerweg.

Ontwerpbesluit hogere waarden Den Briel

Uit het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan Den Briel is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai aan de gevels van de woningen langs de Veerweg wordt overschreden. Voor de woningen waar de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden dienen hogere waarden te worden vastgesteld indien maatregelen om de geluidsbelasting te verminderen niet mogelijk of reëel zijn.

In het kader van de vaststelling van bestemmingsplan Centrum zijn reeds hogere waarden vastgesteld voor het overgrote deel van deze woningen. Voor nog eens drie woningen dient een aanvullend besluit opgesteld te worden.

Zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden worden met ingang van 27 januari 2011 gedurende een periode van zes weken (tot en met 9 maart 2011) voor eenieder ter inzage gelegd op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 Papendrecht gedurende openingstijden.

De stukken zijn tevens beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl onder Bouwen, wonen en milieu, Bestemmingsplannen. Het ontwerpbesluit hogere waarden is op www.ruimtelijkeplannen.nl opgenomen in de bijlagen bij het bestemmingsplan.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan Den Briel. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen door belanghebbenden worden ingediend. De zienswijzen kunnen worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders, postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente (tel. nr. 078-7706354). Bij voorkeur uiterlijk één week voor afloop van de ter inzage termijn.

Papendrecht, 26 januari 2011

Naar boven