Ontwerpbestemmingsplan Limes

Voor de gebieden Steekterweg en Zwammerdam wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het gebied van het bestemmingsplan Limes loopt van de verlegde N207, Oude Rijn, N11 tot aan de gemeentegrens met Bodegraven. Ook het buurtschap Gouwsluis, gelegen aan de Gouwe, tussen de Steekterweg en de Oude Rijn, maakt onderdeel uit van het plangebied.

Het bestemmingsplan heeft meerdere doelstellingen. Zo maakt het op termijn de aanleg mogelijk van bedrijventerrein Steekterpoort II. Het plan zorgt er ook voor dat het dorp Zwammerdam gescheiden blijft van de stad. Langs de rivier ontstaat er een afwisseling van woningen, kleinschalige bedrijvigheid en open en groene elementen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Limes ligt ter inzage van 14 juli tot 25 augustus 2011 bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het plan ligt ook bij de Huisartsenpraktijk Zwammerdam, Plein 1, Zwammerdam. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen?

In de periode van 14 juli tot en met 24 augustus 2011 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan Limes. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staat duidelijk uw naam en adres en een onderbouwing van uw zienswijzen.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via 0172-46 56 41.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

13 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven