Uitwerkingsplan 'Leidsche Rijn Utrecht 1999, Uitwerkingsplan Terwijde 3'

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 14 juli 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 5 juli 2011 vastgestelde uitwerkingsplan 'Leidsche Rijn Utrecht 1999, uitwerkingsplan Terwijde 3'.

Plangebied en doelstelling

Het uitwerkingsplan 'Terwijde 3' is een uitwerking van het bestemmingsplan Leidsche Rijn Utrecht 1999 en heeft betrekking op een gebied dat is gelegen tussen bedrijventerrein de Wetering en het spoor van Utrecht naar Rotterdam en Den Haag. Het plangebied van dit uitwerkingsplan wordt aan de zuidkant begrensd door de Jazzsingel, aan de westkant door de woonbebouwing van scherf 7 en aan de noordoostzijde door bedrijventerrein De Wetering. Het uitwerkingsplan 'Terwijde 3', is een gedeeltelijke herziening van het in 2004 opgestelde ontwerpuitwerkingsplan 'Terwijde 1'.

De hoofddoelstelling van het uitwerkingsplan 'Terwijde 3' betreft de realisering van de woonwijk 'Kubuseiland'. Binnen het plangebied worden vrije kavels uitgegeven, waar maximaal 50 woningen mogen worden gerealiseerd.

Inzien

Het uitwerkingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 14 juli 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 24 augustus 2011 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

    Vanaf 4 juli tot en met 12 augustus open van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

    Tijdelijk adres: Dorpsplein 1, Vleuten

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Tijdens de vakantieperiode kunnen de openingstijden afwijken.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten of besluiten die ten grondslag liggen aan een uitwerkingsplan, kunnen niet aan deze landelijke website worden aangeboden. Deze stukken kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website. www.utrecht.nl/uitwerkingsplannen.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA en Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven