Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bebouwde kom St. Willebrord, Margrietstraat 4’

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Bebouwde kom St. Willebrord, Margrietstraat 4’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan is vastgesteld, omdat het verhaal van de exploitatiekosten van de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is.

Korte inhoud

Doel van dit plan is de realisatie van vier aaneengeschakelde starterswoningen op de hoek van de Rozenstraat en de Margrietstraat te St. Willebrord. Op deze locatie was voorheen de horecagelegenheid ‘De Welkom’ gevestigd. Voor de locatie geldt het bestemmingsplan ‘Bebouwde kom St. Willebrord’, waarin de gronden liggen binnen de bestemming ‘Dienstverlening’. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt deze bestemming (in het kort gezegd) veranderd in de bestemming ‘Woondoeleinden’.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 14 juli 2011 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling Ruimte (Raadhuisstraat 27 te Rucphen). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via de gemeentelijke website, www.rucphen.nl.

Beroep

Binnen bovenvermelde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Omdat tegen het ontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 24 maart 2011 tot en met 5 mei 2011 ter inzage heeft gelegen, geen zienswijzen naar voren zijn gebracht, kunnen slechts belanghebbenden die (kunnen) aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om zienswijzen voren te brengen van de beroepsmogelijkheid gebruik maken.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovenvermelde termijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wro treedt het besluit tot vaststelling in werking de dag nadat de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven