Bestemmingsplan ‘Thematische herziening Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’ en bijbehorend planMER

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 2 december 2010 het bestemmingsplan ‘Thematische herziening Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’ inclusief het bijbehorende planMER ‘LOG Azewijn’ gewijzigd heeft vastgesteld. De bij de vaststelling doorgevoerde wijzigingen voorzien enerzijds in een aanpassing van de themakaart, een aanscherping van de regels, en verduidelijking van de toelichting in het bestemmingsplan, en anderzijds in een actualisatie en aanvulling van het planMER. De doorgevoerde wijzigingen zijn opgesomd in het raadsbesluit tot vaststelling, dat bij de stukken ter inzage ligt.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Thematische herziening Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’, het bijbehorende planMER ‘LOG Azewijn’ en het raadsbesluit liggen van 27 januari 2011 tot en met 9 maart 2011 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30−12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00−17.00 uur; maandag van 17.00−19.00 uur) kan het besluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de planMER worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. De stukken zijn ook via de website van de gemeente Oude IJsselstreek te raadplegen, www.oude-ijsselstreek.nl (De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, bestemmingsplannen).

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een thematische herziening van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2000, (herziening 2002)’ ten behoeve van de doorvertaling van de ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij zoals opgenomen in de vastgestelde gebiedsvisie ‘Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’. De begrenzing van het plangebied zoals opgenomen op de themakaart als onderdeel van deze herziening, komt overeen met de begrenzing van het landbouwontwikkelingsgebied Azewijn zoals opgenomen in de vastgestelde gebiedsvisie met dien verstande dat deze herziening zich beperkt tot het grondgebied van de gemeente Oude IJsselstreek.

PlanMER

In het kader van deze herziening is het opstellen van een planMER verplicht. De planMER procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuursorganen en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen planMER. Hiertoe is een notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ opgesteld. Op basis van de vastgestelde notitie is de planMER opgesteld. In de planMER zijn de verschillende in de vastgestelde gebiedsvisie opgenomen ontwikkelingsprincipes en uitbreidingsmogelijkheden voor intensieve veehouderij beoordeeld op de effecten voor het milieu in en rond het landbouwontwikkelingsgebied. Daarbij zijn verschillende alternatieven betrokken.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 10 maart 2011, tenzij in de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking, voordat op dat verzoek om voorlopige voorzien is beslist.

Naar boven