Vastgesteld bestemmingsplan ‘V Driehoeksbos’

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 28 juni 2011 het bestemmingsplan

‘V Driehoeksbos’ vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan beoogt de doorontwikkeling van een gedeelte van het Sportconcentratiegebied Eindhoven-Noord (SEN) planologisch mogelijk te maken. Deze doorontwikkeling behelst o.a. verbreding en uitbreiding van de functies, ruimtelijke en functionele transformatie van de Vijfkamplaan en een ten dele gewijzigd uitgangspunt ten aanzien van parkeren binnen het plangebied. Het plangebied wordt begrensd door de Marathonloop, Huizingalaan, Fakkellaan en een strook grond (gemiddeld ca. 100 m. diep) ten westen van de Vijfkamplaan.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht. De wijzigingen hebben in hoofdzaak betrekking op wijzigingen door nieuwe regelgeving, actualisering van het akoestisch onderzoek en daardoor de ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder. Verder heeft de wijziging vooral betrekking op het feit dat er milieuzonering is toegepast voor binnen het plangebied toegestane accommodaties. De huidige functies die niet voldoen aan deze milieuzonering zijn specifiek aangeduid. Verder zijn bestaande gevoelige functies (bijv. bedrijfswoningen en onderwijsgebouwen) begrensd en specifiek aangeduid. Nieuwe bedrijfswoningen zijn niet toegestaan. Nieuwe gevoelige maatschappelijke functies zijn onder voorwaarden toegestaan met een omgevingsvergunning.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 14 juli 2011 tot en met donderdag 25 augustus 2011 ter inzage bij:

  • a. het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

    Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040.

  • b. het Ir. Ottenbad, Vijfkamplaan 12, Eindhoven.

    De openingstijden van het Ir. Ottenbad zijn: maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Daarnaast kan het bestemmingsplan ‘V Driehoeksbos’ worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80135-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80135-/NL.IMRO.0772.80135-0301/

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van vrijdag 15 juli 2011 tot en met donderdag 25 augustus 2011 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • Iedere belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 26 augustus 2011. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven