Vaststelling bestemmingsplannen ‘Smulderslaan 51’ en bestemmingsplan ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend, dat de gemeenteraad van Someren in zijn vergadering van 29 juni 2011 de bestemmingsplannen ‘Smulderslaan 51’ en ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’ hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan Smulderslaan 51 vormt het planologisch-juridisch kader voor de sanering van het agrarische bedrijf aan de Michelslaan en verplaatsing van deze naar de Smulderslaan 51. Het plangebied is gelegen aan de Smulderslaan 51.

Het bestemmingsplan ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’ vormt het planologisch-juridisch kader voor het oprichten van twee nieuwe woningen ter grootte van maximaal 900 m3 in ruil voor het saneren van het glastuinbouwbedrijf aan de Heikantstraat 29. Daarnaast mogen de voormalige bedrijfswoning en de noodwoning aan de Heikantstraat 25A en 27 herbouwd worden tot een maximale grootte van 750 m3. Ook maakt het bestemmingsplan de realisatie van een woning ter grootte van maximaal 900 m3 mogelijk op de locatie Dellerweg ongenummerd (sectie S, nummer 1704), in ruil voor het saneren van de zich op dit perceel bevindende bebouwing. Tot slot wordt er een ecologische stapsteen gerealiseerd aan de Ruiter (sectie S, nummer 224), ter hoogte van de Kleine Aa. De ecologische stapsteen krijgt een oppervlakte van 6.000 m2.

De vastgestelde bestemmingsplannen ‘Smulderslaan 51’ en ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’ liggen met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 14 juli 2011 gedurende zes weken. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

U kunt het vaststellingsbesluit, de vastgestelde bestemmingsplannen en de bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het tabblad bestemmingsplannen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het afzonderlijke bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 13 juli 2011

Naar boven