Bekendmaking vaststelling projectbesluit ‘Luchtbrug Nijverheidsstraat’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maken, onder andere op grond van artikel 3.11 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 46 lid 4 van de Woningwet, bekend dat het college van burgemeester en wethouders in zijn vergadering van 21 juni 2011 besloten heeft tot het nemen van het projectbesluit ‘Luchtbrug Nijverheidsstraat’ en de verlening van de bouwvergunning 1e fase.

De bouwvergunning heeft betrekking op de realisatie van een luchtbrug tussen de bedrijfspanden aan de Nijverheidsstraat 31 en 50. Door de luchtbrug ontstaat een verbinding binnendoor tussen genoemde bedrijfspanden. Op 30 september 2010 hebben wij de bouwaanvraag ontvangen. Omdat de bouwaanvraag niet past binnen het geldende bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam op 18 januari 2010 besloten een ontwerpprojectbesluit te nemen.

Ten behoeve van het projectbesluit heeft het ontwerpbesluit van 24 maart tot en met 4 mei 2011 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het projectbesluit en besluit van bouwvergunning 1e fase blijven ongewijzigd.

Stukken liggen van 13 juli tot en met 24 augustus 2011 ter inzage

Het collegebesluit samen met het vastgestelde besluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 juli tot en met 24 augustus 2011 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor eenieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het projectbesluit kunt u ook inzien via de gemeentelijke website www.hardinxveld-giessendam.nl (Bestuur en Beleid/Bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het projectbesluit kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het projectbesluit of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.PB2011Nijvstraat-VG01.

Beroepsmogelijkheid

Beide besluiten hebben de uitgebreide procedure van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht gevolgd. Nu er tevens sprake is van bouwen waarop dit projectbesluit betrekking heeft, worden beide besluiten als één besluit aangemerkt. Tegen het vastgestelde projectbesluit en de verleende bouwvergunning 1e fase kan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpprojectbesluit bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het projectbesluit en de bouwvergunning 1e fase zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij:

Rechtbank

T.a.v. sector Bestuursrecht

Postbus 7003

3300 GC Dordrecht

Conform het bepaalde in artikel 46 lid 6 van de Woningwet, artikel 3.11 lid 2 j° artikel 3.8 lid 5 van de Wro, treden deze besluiten in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven