Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Medisch Centrum Slotervaart

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), in relatie tot afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Medisch Centrum met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met ingang van donderdag 27 januari 2011 tot en met woensdag 9 maart 2011 voor eenieder ter inzage ligt bij het stadsdeel:

  • locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • locatie Plein ’40–’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

Het ontwerp bestemmingsplan ook digitaal in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1101BPSTD-OW01

Op bovenstaande adressen kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt begrensd door:

  • aan de noordkant: het hart van de Slotervaart

  • aan de oostkant: het hart van de Johan Huizingalaan

  • aan de zuidkant: het hart van de Louwesweg

  • aan de westkant: het aanwezige groen en water, waardoor Christoffel Plantijnpad loopt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridisch kader voor de herontwikkeling van het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Sanquin Bloedbank en het parkeergebouw. Voor het overige gedeelte van het plangebied wordt uitgegaan van de bestaande situatie en vormt het voorliggende bestemmingsplan een actueel beheerskader.

Ontwerpbesluit ‘hogere grenswaarden’

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat door wegverkeerslawaai op diverse plekken in het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Medisch Centrum Slotervaart de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai worden overschreden.

Dit heeft betrekking op de volgende bouwblokken:

  • 1. Bouwblok 1 (Sanquin Bloedbank)

  • 2. Bouwblok 2 (Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis)

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzagenlegging bij de deelraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en bij het dagelijks bestuur zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de deelraad resp. het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam.

U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Medisch Centrum Slotervaart’, resp. ‘zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden bestemmingsplan Medisch Centrum Slotervaart’. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via telefoonnummer 14 020 een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 26 januari 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

J. Goedhart,

secretaris.

Naar boven