Vooraankondiging bestemmingsplan Lammenschansdriehoek

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Leiden kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan Lammenschansdriehoek.

Het plangebied wordt grofweg begrensd door het Rijn-Schiekanaal, de spoorlijn en de Trekvliet. De directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wettelijke verplichting tot actualisatie van het bestemmingsplan Uitbreidingsplan Cronesteinsepolder en het bestemmingsplan Zoeterwoudseweg.

Het bestemmingsplan Lammenschansdriehoek is conserverend van aard: voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied zullen aparte procedures doorlopen worden.

Voorontwerpbestemmingsplan Lammenschansdriehoek

Op 28 juni 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het voorontwerpbestemmingsplan Lammenschansdriehoek voor inspraak vrij te geven. Tevens is besloten geen inspraakavond te houden, in verband met het ontbreken van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied.

Ter inzage en te koop

Het voorontwerp ligt vanaf 11 juli acht weken ter inzage. En is raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. De PDF-versie is te downloaden op http://www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. In het stadhuis en het servicepunt Bouwen en Wonen kan een papieren versie worden gekocht worden (boek € 15,– en verbeelding € 7,50 per stuk).

Inspraak

Vanaf 11 juli gedurende acht weken is de inspraaktermijn en kunnen schriftelijke reacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden). Of per e-mail naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘inspraak bestemmingsplan Lammenschansdriehoek’.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. (071) 5165502

Naar boven