Kennisgeving start m.e.r.-procedure herijking structuurvisie Leidschendam-Voorburg

Het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg heeft het voornemen voor het gehele grondgebied van de gemeente de Structuurvisie 2006 te herijken en daarvoor een milieueffectrapportage (planMER) op te stellen. De gemeente vindt het van belang om milieu een volwaardige rol te laten spelen bij de besluitvorming in projecten die belangrijke gevolgen voor het milieu kunnen hebben. Bij het opstellen van de Structuurvisie in 2006 is geen apart MER opgesteld. Bovendien is de Structuurvisie mogelijk een kaderstellend plan voor m.e.r.-plichtige activiteiten.

Onder gevolgen voor het milieu wordt in de Wet milieubeheer (art. 1.1) verstaan: gevolgen voor het fysieke milieu, gezien vanuit het belang van de bescherming van mensen, dieren, planten en goederen, van water, bodem en lucht en van landschappelijke, natuurweten-schappelijke en cultuurhistorische waarden en van de beheersing van het klimaat, alsmede van de relaties daartussen. Ook worden onder gevolgen voor het milieu verstaan gevolgen die verband houden met afvalbeheer en verkeer van personen of goederen van en naar een inrichting.

Zienswijze indienen op voornemen opstellen MER

Deze openbare kennisgeving is de eerste stap in de m.e.r.-procedure. Voor meer informatie wordt verwezen naar het ‘Startdocument MER structuurvisie Leidschendam-Voorburg’ (22 juni 2011, registratienr. 609347). In dit stuk is de voorgestelde werkwijze en diepgang voor het milieueffectonderzoek opgenomen. Deze notitie wordt voor advies voorgelegd aan betrokken bestuursorganen en (advies)instanties, zoals de Commissie voor de m.e.r..

Daarnaast wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen naar voren te brengen over het voornemen om een MER op te stellen. Het startdocument ligt van 8 juli 2011 tot en met 19 augustus 2011 tijdens openingsuren ter inzage in het Servicecentrum. Digitaal is de tekst van de notitie te vinden op de www.leidschendam-voorburg.nl. Zienswijzen kunnen tot en met 19 augustus 2011 schriftelijk worden ingediend bij: College van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Vervolg procedure

Na het raadplegen van betrokken bestuursorganen en adviseurs over het startdocument en verwerking van de ingediende zienswijzen wordt het milieueffectrapport opgesteld en samen met de ontwerp herijking structuurvisie ter inzage gelegd voor inspraak. Gedurende deze periode zal de Commissie voor de m.e.r. het milieueffectrapport toetsen op volledigheid en objectiviteit.

Na verwerking van de inspraakreacties en het toetsingsadvies van de Commissie voor de m.e.r. wordt de herijking structuurvisie met het milieueffectrapport ter vaststelling voorgelegd aan het gemeentebestuur, waarna deze stukken worden bekendgemaakt..

Op de website van gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendam-voorburg.nl) is meer informatie te vinden over de herijking van de structuurvisie.

Naar boven