Vaststelling bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, eerste herziening’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, eerste herziening’ van de gemeente Ouderkerk heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft daarbij tevens besloten om op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005’ van de gemeente Ouderkerk. Het plangebied omvat een gedeelte van de Oostkade en aangrenzende gronden te Ouderkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch planologische regeling voor een particulier initiatief tot herbouw van de burgerwoningen Oostkade 4, 5, 6 en 7 en het oprichten van een schuur in het kader van de instandhouding van een hoogstamboomgaard.

U kunt het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het niet vaststellen van een exploitatieplan van donderdag 7 juli 2011 tot en met woensdag 17 augustus 2011, gedurende zes weken, inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast kunt u de digitale versie van het plan raadplegen op de website van de gemeente: www.ouderkerk.nl en de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, tegen het besluit beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u, indien een spoedeisend belang aan de orde is, verzoeken om een voorlopigevoorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

6 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven