Kennisgeving besluit op m.e.r. aanmeldingsnotitie

Burgemeester en wethouders van Kollumerland c.a. maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 16 december 2010 is voor de inrichting van Maatschap V.d. Ploeg – Rispens, Wester-Nieuwkruisland 6 te Kollumerpomp een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor het oprichten van een pluimveestal voor het houden van 57.250 opfokhennen.

Op grond van artikelen 7.2 lid 1b, 7.16 en 7.17 van de Wet milieubeheer juncto categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit m.e.r., moet deze activiteit worden onderworpen aan een m.e.r. beoordeling. Dit vanwege de gevolgen voor het milieu.

De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r. aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding om voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport op te stellen. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het college van Kollumerland c.a. heeft dan ook op 18 januari 2011 besloten dat er voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 27 januari 2011 gedurende zes weken, tijdens kantooruren, ter inzage op het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum.

Bezwaar

Op grond artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staan. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de omgevingsvergunning (WABO).

Kollum, 18 januari 2011

Naar boven