Ongewijzigde vaststelling wijzigingsplan Molenweg, Oosterzee-Buren

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.9a juncto 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 29 juni 2011 het wijzigingsplan Molenweg, Oosterzee-Buren ongewijzigd hebben vastgesteld. Ook hebben zij besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan bestaat uit een planverbeelding en planregels en is voorzien van een toelichting. Het plangebied ligt aan de oostzijde van de Molenweg in Oosterzee-Buren. Het wijzigingsplan voorziet in de bouw van maximaal vier woningen. In het in 2009 vastgestelde bestemmingsplan Oosterzee-Buren is de betreffende locatie (het huidige plangebied) aangewezen als ‘wro-zone wijzigingsgebied’. Voor dit gebied zijn burgemeester en wethouders bevoegd het bestemmingsplan te wijzigen van ‘Agrarisch’ naar ‘Wonen’, ‘Tuin’ en ‘Groen’. Het wijzigingsplan dient ter uitvoering van deze wijzigingsbevoegdheid.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 7 juli 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’. Een volledig digitale versie van het wijzigingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Met ingang van de dag na ter inzage legging kan gedurende zes weken op grond van artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met mevrouw A. Daan (0514-567 588) van de sector Grondgebied.

Lemmer, 6 juli 2011

Naar boven