Vastgesteld bestemmingsplan Naarden Vesting

Burgemeester en wethouders van de gemeente Naarden maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat in de vergadering van 25 mei 2011 de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Naarden Vesting’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan betreft een conserverend plan. Het plangebied betreft het beschermde stadsgezicht: Naarden Vesting met de vestingwerken en een deel van de voormalige schootsvelden.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

   

Regels, artikel 13.4

Wijzigingsbevoegdheid t.a.v. terrassen (verplaatsen terrassen binnen de bestemming Verkeer) is vervallen.

Regels

Artikel 15.4.1 en artikel 15.4.2. (Wonen- BS) zijn aangepast. De maximale brutovloeroppervlakte van 20 m2 van een aan huis verbonden beroep, bedrijf of praktijkruimte is verwijderd. 80% van de brutovloeroppervlakte van de woning moet worden gehandhaafd. Dit betekent dat hoe groter de woning, hoe groter de brutovloeroppervlakte van een aan huis verbonden beroep.

Plankaart

Op de locatie van de garageboxen aan het Burgemeester Wesselingplein is de mogelijkheid tot een overkapt terras opgenomen. Huidige opslagruimte, gelegen achter de garages, wordt mogelijk gemaakt direct achter de keuken.

Regels, artikelen 3 en 11

Dakhelling is toegevoegd in bestemmingen Sport en Agrarisch.

Plankaart,

Bussummerstraat 12–14

Heeft de bestemming Maatschappelijk, met aanduiding Wonen. In dit geval vindt maatschappelijke functie plaats op de 1e twee verdiepingen en is er een woning op de zolderverdieping. Dit is correct opgenomen in de regels.

Regels, artikel 4.1

In de bestemming Maatschappelijk is bij de bestemmingsomschrijving de aanduiding opslag opgenomen (deze is wel in gebruik).

Plankaart

Marktstraat 40 is gewijzigd in de bestemming detailhandel.

Plankaart

De beschermingszone vanaf de noordwestelijke plangrens is tot aan DP 100 aangepast. De primaire kering is in zijn volledigheid opgenomen.

Plankaart

Aanduidingen P (incidenteel parkeren) op bestemming Agrarisch aan de Huizerstraatweg en bestemming Groen aan de Van Limburg Stirumlaan is verwijderd.

Regels

In begripsbepaling B&B is opgenomen dat het ondergeschikt dient te zijn aan de hoofdfunctie.

Toelichting

Archeologiebeleid is opgenomen

Regels: begrippenlijst en bestemming Water (artikel 14)

Reeds opgenomen is onbewoond, maar ongebruikt is weggevallen. Derhalve is ingevoegd in begrippenlijst: ongebruikt = ‘niet feitelijk (bedrijfsmatig) gebruikt en niet ingericht of bestemd voor (bedrijfsmatig) gebruik.

In bestemming Water, artikel 14.1.d zijn de termen onbewoond en ongebruikt toegevoegd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met, met ingang van 7 juli 2011 voor een periode van zes weken, (dus tot en met 18 augustus 2011) voor eenieder ter inzage.

Binnen de genoemde termijn is het vastgestelde bestemmingsplan ‘Naarden Vesting ‘ en vaststellingsbesluit beschikbaar gesteld op www.naarden.nl onder ‘beleid en projecten’, ‘ruimte’, ‘bestemmingsplannen’, ‘Naarden Vesting’.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan ‘Naarden Vesting’ worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens openingstijden (dagelijks van 08:30 tot 12.30), in het stadskantoor, bij de centrale publieksbalie, Raadhuisstraat 2 te Naarden.

Indienen beroep

Binnen de gestelde termijn van zes weken (7 juli tot en met 18 augustus 2011) kunnen belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de centrale balie bereikbaar op het telefoonnummer 035-6957811.

Naar boven