Bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’

Op 15 december 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Landgoederenzone vastgesteld.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland konden zich niet volledig verenigen met de inhoud van dit plan en hebben om die reden, overeenkomstig artikel 3.8, lid 6, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), een aanwijzing gegeven die er toe strekte dat het plangebied ter plaatse van de bestemming ‘Wonen − Uit te werken − 1, locatie de Opperd, geen onderdeel meer uitmaakte van het bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’ zoals dat was vastgesteld. Als gevolg hiervan is het bestemmingsplan met uitsluiting van het evenbedoelde planonderdeel bekend gemaakt en is dat planonderdeel niet in werking getreden.

De gemeente Rijswijk is tegen dit aanwijzingsbesluit in beroep gegaan. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 29 juni 2011 uitspraak gedaan,het beroep van de gemeente gegrond verklaard en het aanwijzingsbesluit vernietigd. Om het planonderdeel, waarop het aanwijzingsbesluit zag, in werking te laten treden dient de gemeente dit planonderdeel alsnog bekend te maken.

Derhalve maakt het gemeentebestuur hierbij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, voor zover dat betrekking heeft op het plandeel met de bestemming ‘Wonen-uit te werken 1’, wat betreft de locatie De Opperd aan de Gunstersteinweg, en het daarbij behorende artikel 16 van de planregels, bekend.

Het raadsbesluit is in te zien via www.rijswijk.nl

Tegen het bedoelde deel van het besluit staat beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over dit deel van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en voor een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Zij kunnen gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen, in het geval een spoedeisend belang dat eist.

Het is niet uit te sluiten dat op het thans bekend gemaakte vaststellingsbesluit Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Op grond daarvan dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het bedoelde deel van het bestemmingsplan ligt van vrijdag 8 juli 2011 tot en met donderdag 18 augustus 2011 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien via www.rijswijk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rijswijk, 7 juli 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven