Vastgesteld Uitwerkingsplan Lagekant, Almere Poort ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 28 juni 2011 het Uitwerkingsplan Lagekant hebben vastgesteld. Bij de vaststelling zijn twee wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 11 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met maandag 22 augustus 2011).

Wat houdt het plan in?

Het uitwerkingsplan is de juridische vertaling van de bestemmingsplannen Almere Poort en Almere Poort, 1e partiële herziening en het Ontwikkelingsplan Lagekant. Deze plannen zijn eerder al door de raad vastgesteld. In het uitwerkingsplan zijn regels opgenomen voor het bouwen en het gebruik van de gronden in het gemengde bedrijventerrein Lagekant.

Het plangebied van het uitwerkingsplan grenst in het noorden aan Cascadepark Oost, in het oosten en zuiden aan de Elementendreef en het Olympiakwartier en in het westen aan het Europakwartier. Het uitwerkingsplan biedt ruimte aan maximaal 200.000 m2 uitgeefbaar terrein voor bedrijven, 30.000 m2 bedrijfsvloeroppervlak voor kantoren en 20.000 m2 grondoppervlak voor maatschappelijke voorzieningen. In het uitwerkingsplan zijn alleen in de toelichting (§ 5.7 Bodem en watersysteem) wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan. Voor het overige is het uitwerkingsplan niet gewijzigd.

Tegen het ontwerpuitwerkingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij burgemeester en wethouders ingediend. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij burgemeester en wethouders hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan kan iedere belanghebbende binnen deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 11 juli 2011 tot en met maandag 22 augustus 2011 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift Uitwerkingsplan Lagekant. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. De openingstijden van de balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00–13.00 uur en tevens op donderdagavond van 18.00–20.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak komen.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven