Bestemmingsplan ‘Zuid’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 (lid 3 en 4) van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Zuid’ op 17 mei 2011 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11 juli 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. U kunt dit plan ook via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/rp/bestemmingsplan-zuid en via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0796.0002025-1401. De bronbestanden kunt u vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002018-/NL.IMRO.0796.0002025-1401/. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Algemeen

Het bestemmingsplan ‘Zuid’ betreft de gelijknamige wijk Zuid in 's-Hertogenbosch. Voor deze wijk is in de loop der jaren een groot aantal bestemmingsplannen ontwikkeld. Bestemmingsplan ‘Zuid’ vormt een integrale herziening van deze plannen.

Ligging en begrenzing plangebied

Het plangebied wordt vanaf het noorden achtereenvolgens begrensd door de Zuid-Willemsvaart, de autosnelweg A2 en de Zuiderplas. Waar de wijk Zuid aansluit op het centrumgebied van de stad, wordt de plangrens bepaald door de plangrenzen van het bestemmingsplan 'Zuiderpark-Stadswalzone' en de contouren van Bastion Sint-Antonie.

Bestemmingsplan

Voor een goede ontwikkeling en goed beheer van de wijk, is het bestemmingsplan geactualiseerd. Op één ontwikkeling na legt bestemmingsplan Zuid de situatie vast zoals deze nu bestaat. De gekozen plansystematiek is voor zowel de toetsers als burgers helder en eenduidig, en is makkelijk toepasbaar. De ontwikkeling betreft de mogelijkheid tot de bouw van een vrijstaande woning aan de Geert Grootestraat. De voormalige doorsteek van de Geert Grootestraat naar het Zuiderpark wordt niet meer gebruikt. Een deel van de doorgang is toegevoegd aan de achterliggende kavel aan de Coornhertstraat. Het resterende deel, grenzend aan de Geert Grootestraat, wordt als bouwkavel aangeboden.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe die zich, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak indienen. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend gedurende de beroepstermijn treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 8 juli 2011

Naar boven