Bestemmingsplan Poortwijk III vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Poortwijk III (NL.IMRO.0584.BPWONEN2010009-VG99) op 28 juni 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de zuidoostkant van de kern Oud-Beijerland en wordt begrensd door de bestaande bebouwing van de wijk Poortwijk, de Oud-Beijerlandsche Kreek, de Kwakscheweg en de Stougjesdijk. Het bestemmingsplan Poortwijk III is een juridisch-planologische uitwerking van het stedenbouwkundig plan Poortwijk III dat op 22 februari 2010 door de gemeenteraad van Oud-Beijerland is vastgesteld. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (plankaart), een toelichting inclusief alle milieuonderzoeken en bestemmingsplanregels. Het bestemmingsplan voor Poortwijk III is flexibel en kent een hoger abstractieniveau dan het stedenbouwkundig plan. Het heeft daarmee een ontwikkelgericht karakter. In Poortwijk zijn ca. 260–265 woningen, een wijkwinkelcentrum en een multifunctionele school voorzien. Daarnaast is een ruimtereservering gedaan voor een school voor speciaal onderwijs. Het plan voorziet tevens in de aanleg van openbare wegen, water en groenvoorzieningen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van een zienswijze van N.V. Nederlandse Gasunie. Teneinde eventuele toekomstige uitbreiding van het gasstation mogelijk te maken wordt het bouwvlak aan de voorzijde met 2,5 meter vergroot. Daarnaast wordt een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd die gericht zijn op het planologische beschermen van de leidingen.

Waar kunt u het plan inzien?

Het raadsbesluit met alle bijbehorende stukken (nota van zienswijzen, nota van wijzigingen, het bestemmingsplan) ligt met ingang van 9 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. De stukken zijn ook te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende zes weken met ingang van de dag volgend op de terinzagelegging van het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie over de inhoud van het besluit en de beroepsmogelijkheid kunt u contact opnemen met A. Nienkemper of R. Visser van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 66 33/64 66 28.

Naar boven