Besluit hogere grenswaarde bestemmingsplan Poortwijk III

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat zij op 14 juni 2011 een besluit hogere waarden in gevolge de Wet geluidhinder hebben vastgesteld voor een aantal woningen en maatschappelijke voorzieningen binnen het bestemmingsplan ‘Poortwijk III’ te Oud-Beijerland. Uit het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van dit bestemmingsplan is gebleken dat voor een aantal woningen en de maatschappelijke voorzieningen niet zal worden voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het college kan voor deze gebouwen hogere waarden vaststellen indien maatregelen om de geluidsbelasting te verminderen niet mogelijk of reëel zijn. Het ontwerpbesluit heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

Het besluit

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen voor een termijn van zes weken met ingang van zaterdag 9 juli 2011 ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland.

Beroep en voorlopige voorziening

Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden, op grond van artikel 6.4 Algemene wet bestuursrecht, beroep tegen het besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld kan, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Wij wijzen u erop dat beroep alleen kan worden ingesteld door belanghebbenden die eerder zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit en door belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen tegen het ontwerpbesluit.

Vragen?

Meer informatie over het besluit en de beroepsmogelijkheid is te verkrijgen bij A. Nienkemper of R. Visser van de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Zij zijn dagelijks te bereiken via telefoonnummer (0186) 646 633/646628

Naar boven