Ontwerpbestemmingsplan ‘Heer-Scharn’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Heer-Scharn’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt;

  • er in dit plan geen ontwikkelingen zijn waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Heer-Scharn’ wordt aan de noordzijde begrensd door de Terblijterweg, achterzijde locatie L1, het Withuispad/Withuisveld en de Withuishof. Aan de oostzijde wordt het plan begrensd door de Molenweg en aan de westzijde door bedrijventerrein/kantorenpark Randwyck-Noord, het klaverblad ter hoogte van het Europaplein, Nassaulaan, Oranjeplein, Scharnerweg, Bergmansweg, Maartveld en Oostermaasweg. Het Vroendaalpad en de noordelijke en westelijke begrenzing van de buurt Eyldergaard vormen de zuidgrens van het plangebied.

Inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Heer-Scharn’ is vooral een zogenoemd beheersplan. Dat wil zeggen dat de bestaande ruimtelijke situatie wordt bestemd en van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Binnen de bestemmingen zijn reële mogelijkheden voor het oprichten, vervangen en uitbreiden van bebouwing en voor het in beperkte mate veranderen van gebruik van grond en bebouwing gegeven.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van maandag 11 juli 2011 ligt het genoemde ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage. Dit betekent dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website: http://www.maastricht.nl/web/GemeenteLoket/Ruimtelijke-plannen-in-procedure.htm

  • het ontwerpbestemmingsplan wordt verbeeld op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpHeerScharn -ow01

  • de bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken digitaal beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op dit plan.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Tevens kunnen schriftelijke zienswijzen digitaal worden gestuurd naar post@maastricht.nl onder vermelding van 'Aan de Raad, zienswijze ontwerpbestemmingsplan Heer-Scharn'.

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijke zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op dinsdag 16 augustus 2011 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 11 augustus 2011 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met dhr. P. Nutters, telefoonnummer 043-3505038 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 8 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de (waarnemend)Secretaris,

W. L. Loonen.

De burgemeester,

O. Hoes.

Naar boven