Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Drachten – Azeven’ ter inzage

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van 11 juli 2011 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Drachten – Azeven’ voor eenieder ter inzage.

U kunt het digitale plan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.03BPBedrijvenpark-0201). Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl (wonen, werken & inkomen / bouwen & wonen / ruimtelijke plannen / bestemmingsplannen / ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding)) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een herziene en geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het Bedrijvenpark Drachten Azeven. Het bestemmingsplan vervangt het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Drachten, Zuidwest-kwadrant 1997’ dat destijds is opgesteld om de ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk te maken. Het bestemmingsplan is in eerste instantie gericht op het vastleggen van de bestaande situatie en heeft dus hoofdzakelijk een beheersfunctie. Daarnaast is in het plan een aantal nieuwe ontwikkelingen meegenomen. Hiermee wordt in de eerste plaats ruimte geboden aan initiatieven die binnen het bedrijvenpark zijn ontplooid. Daarnaast wordt ingespeeld op ontwikkelingen van buitenaf. Het plangebied ligt ten zuidoosten van Drachten in het zuidwestkwadrant van het knooppunt van de snelweg Heerenveen–Groningen (A7) met de weg Leeuwarden–Emmen (N31/N381). De begrenzing van het plangebied van het bestemmingsplan komt overeen met de begrenzing van het oorspronkelijke bestemmingsplan voor het bedrijvenpark uit 1997.

Met ingang van 22 november 2010 heeft het voorontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan ingediend. Het voorontwerpbestemmingsplan is nogmaals beoordeeld. Dit heeft geleid tot enkele ondergeschikte ambtshalve aanpassingen.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan eenieder:

  • Schriftelijk (dus niet per e-mail) zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan.

Beetsterzwaag, 7 juli 2011

Naar boven