Besluit van 13 december 2010, nr. BPR2010/U57278, tot vaststelling formulier gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens;

Besluit:

Artikel 1

Het formulier, vermeld in de bijlage bij dit besluit, is een formulier als bedoeld in de artikelen 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 15 december 2010.

Den Haag, 13 december 2010

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

namens deze:

G.M. Keijzer-Baldé,

Directeur Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten.

TOELICHTING

In het GBA-stelsel zijn door de gemeenten basisadministraties ingericht waarin persoonsgegevens van ingeschrevenen van de betreffende gemeenten in de vorm van persoonslijsten zijn opgeslagen. Daarnaast kent het GBA-stelsel ook een centrale database, de verstrekkingsvoorziening (GBA-V), waarin een kopie van de persoonslijsten uit alle gemeentelijke basisadministraties is opgenomen. Organisaties die hiervoor in aanmerking komen kunnen op geautomatiseerde wijze persoonsgegevens verkrijgen over het GBA-netwerk uit de afzonderlijke gemeentelijke basisadministraties of online vanuit de GBA-V (GBA-V Online-LO-3 Adhoc service).

Het autorisatieaanvraagformulier is het formulier dat binnen het stelsel van de gemeentelijke basisadministraties (GBA) gebruikt wordt om bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een verzoek in te dienen om op systematische wijze persoonsgegevens verstrekt te krijgen uit de GBA.

Ingevolge artikel 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens is het autorisatieaanvraagformulier een formulier dat wordt vastgesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sinds kort is het mogelijk om geautoriseerd te worden voor een selectieverstrekking uit de GBA-V. Voor de selectieverstrekking uit de GBA-V is een nieuw autorisatieaanvraagformulier ontwikkeld. In onderhavig besluit wordt vastgesteld dat organisaties met behulp van dit formulier kunnen verzoeken om een selectieverstrekking uit de GBA-V.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

namens deze:

G.M. Keijzer-Baldé,

Directeur Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten.

Naar boven