Besluit van 13 december 2010, nr. BPR2010/U57175, tot vaststelling formulier basisadministraties persoonsgegevens BES

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 30, tweede lid van het Besluit basisadministraties persoonsgegevens BES en artikel 12 van de Regeling basisadministraties persoonsgegevens BES;

Besluit:

Artikel 1

De formulieren, opgenomen in bijlage I en bijlage II bij dit besluit, zijn formulieren als bedoeld in artikel 30, tweede lid van het Besluit basisadministraties persoonsgegevens BES en artikel 12 van de Regeling basisadministraties persoonsgegevens BES.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 15 december 2010.

Den Haag, 13 december 2010

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

namens deze:

G.M. Keijzer-Baldé,

Directeur Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten.

TOELICHTING

De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland) zijn sinds 10 oktober 2010 als openbaar lichaam onderdeel van het Nederlandse staatsbestel. In Caribisch Nederland wordt – naar het voorbeeld van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegeven in Nederland – een geautomatiseerde bevolkingsadministratie (basisadministratie) bijgehouden, waarbij van iedere ingeschrevene gegevens worden vastgelegd op een persoonslijst.

Naast de afzonderlijke basisadministraties bestaat er ook een centrale database, de verstrekkingsvoorziening (PIVA-V), waarin een kopie van de persoonslijsten uit de basisadministraties van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is opgenomen. Organisaties die hiervoor in aanmerking komen, kunnen op geautomatiseerde wijze persoonsgegevens verkrijgen uit de PIVA-V. Deze systematische gegevensverstrekking aan een organisatie kan slechts plaatsvinden op grond van een besluit dat is verleend door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (autorisatiebesluit).

Ingevolge artikel 30, tweede lid, van het Besluit basisadministraties persoonsgegevens BES en artikel 12 van de Regeling basisadministraties persoonsgegevens BES, dienen organisaties bij een verzoek tot het nemen van een autorisatiebesluit, gebruik te maken van een door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vastgesteld formulier. In onderhavig besluit stelt de minister de formulieren, opgenomen in bijlage I en II van dit besluit vast als formulieren waarmee een autorisatieverzoek voor gegevensverstrekking uit de PIVA-V kan worden ingediend.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

namens deze:

G.M. Keijzer-Baldé,

Directeur Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten.

Naar boven