Vaststelling bestemmingsplan ‘Amersfoortsestraat 15 a-d’

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 23 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Amersfoortsestraat 15 a-d’ heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Het bestemmingsplan ‘Amersfoortsestraat 15 a-d’ heeft betrekking op alleen dit perceel te Soesterberg. Het doel van het bestemmingsplan is om het plangebied te voorzien van een actuele bestemmingsplanregeling waarbij ruimte wordt geboden voor de ontwikkeling van het bedrijf in verkoop van volumineuze goederen te weten auto’s.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het bestemmingsplan.

Inzage

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 juli tot en met 17 augustus 2011 ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest en bij Idea, kunstcentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest, alsmede bij bibliotheek Soesterberg, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur en 13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 en 20.00 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal raadplegen

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via internet: www.soest.nl/bestemmingsplannen.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende zes weken (dus vanaf donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2011) beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit is wel het geval als gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak respectievelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven