Bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Lage Heurnseweg 27 De Heurne’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 23 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Lage Heurnseweg 27 De Heurne’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een ambtshalve wijziging van de geurparagraaf in de toelichting. Voor nadere details wordt naar het vaststellingsbesluit met deze nota’s verwezen. U kunt het vaststellingsbesluit raadplegen via de website www.oude-ijsselstreek.nl. onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’ en in papieren vorm inzien bij de Publieksbalie van het gemeentehuis.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan legt de planologische basis voor het herinrichting van het perceel Lage Heurnseweg 27 in De Heurne. In ruil voor de sloop van bedrijfsgebouwen is het mogelijk om één extra vrijstaande burgerwoning te realiseren op het perceel.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Lage Heurnseweg 27 De Heurne’ ligt van 7 juli 2011 tot en met 18 augustus 2011 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur N.B. in de vakantieperiode vervalt de avond openstelling) kunt u het bestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn begint op 8 juli 2011 en eindigt op 18 augustus 2011. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • Een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 19 augustus 2011, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven