Bestemmingsplan ‘Ulft Noord-West’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 23 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Ulft Noord-West’ gewijzigd heeft vastgesteld. Een overzicht van de doorgevoerde wijzigingen in het bestemmingsplan zijn te vinden in de ‘nota ambtshalve wijzigingen’ en de ‘nota zienswijzen bestemmingsplan’ die onderdeel uitmaken van de toelichting van het bestemmingsplan. Voor nadere details wordt naar deze nota’s verwezen. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website www.oude-ijsselstreek.nl. onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’ en in papieren vorm inzien bij de Publieksbalie van het gemeentehuis.

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied Ulft Noord-West betreft het noordwestelijke deel van de kern Ulft. Het plangebied betreft in hoofdzaak woonwijken. Centraal in het plangebied is de Vogelbuurt gelegen. Deze wijk wordt ruwweg ingesloten door de Hofstraat, Hoge-weg, Vogelenzangweg, Oerseveld en de Biezenakker. In het noordwesten grenst de wijk aan het buitengebied. Naast de Vogelbuurt maken ook de wijken ten noorden en ten zuiden van deze wijk deel uit van het plangebied. Het betreft de wijken De Pol, een deel van de Biezenakker en het buurtje rond de Klaverweide. Voorliggend bestemmingsplan herziet de vigerende bestemmingsplannen in het noordwesten van de kern Ulft. Het bestemmingsplan heeft dan ook voor het merendeel een consoliderend karakter, waarbij de huidige ruimtelijke situatie juridisch-planologisch is vastgelegd. Binnen een deel van het plangebied (de Vogelbuurt) is een herstructureringsopgave voorzien. Daar waar de herstructurering ver genoeg is uitgewerkt zijn deze direct in dit bestemmingsplan opgenomen. Het gaat hier om de buurt Bosveld (het Valkenhof, inclusief de schoollocatie), de voormalige kringloopwinkel aan de Eksterstraat 18a en de wijkontsluitingswegen. Daar waar de herstructurering echter nog niet ver genoeg is uitgewerkt, is ervoor gekozen om deze gebieden buiten het plangebied te houden.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Ulft Noord-West’ ligt van 7 juli 2011 tot en met 18 augustus 2011 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur N.B. in de vakantieperiode vervalt de avond openstelling) kunt u het bestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn begint op 8 juli 2011 en eindigt op 18 augustus 2011. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • Een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 19 augustus 2011, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven