Bouwvergunning voor Hugo de Grootstraat 235, Oude Pekela met toepassing van artikel 3.10 Wro (projectbesluit)

Burgemeester en wethouder van de Gemeente Pekela maken bekend dat zij de volgende bouwvergunning hebben verleend:

  • Hugo de Grootstraat 235, 9665 LR Oude Pekela voor het plaatsen van een garage (legalisatie) op het voornoemde adres. Datum verzending: 16 juni 2011.

Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan ‘Oude Pekela West’ waar het bouwplan mee in strijd is. In afwijking van het bestemmingsplan is bouwvergunning verleend met toepassing van artikel 3.10 (projectbesluit) van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het college heeft zienswijzen gehoord die tegen het ontwerp naar voren waren gebracht. Na heroverweging is overgegaan tot ongewijzigde verlening van de bouwvergunning.

Het definitieve besluit ligt in de periode van 17 juni 2011 t/m 28 juli 2011 ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging staat voor belanghebbenden:

  • die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het voornemen van het college om bouwvergunning met projectbesluit te verlenen;

  • die aantonen redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn zienswijzen in te dienen,

de mogelijkheid open om beroep tegen de bouwvergunning met projectbesluit in te stellen bij de Rechtbank Groningen, Sector bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

De bouwvergunning met projectbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de bouwvergunning met projectbesluit niet op. Hiertoe dient, naast een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening ingediend te worden bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Groningen.

Voor de behandeling van een beroepschrift alsmede voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de Rechtbank.

Nadere informatie kan verkregen worden bij de afdeling ruimte en economie van de Kompanjie.

Oude Pekela, 28-6-2011

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela,

M. Schollema,

burgemeester.

J. van der Woude,

secretaris.

Naar boven