Vastgestelde bestemmingsplannen op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 27 juni 2011 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld.

  • De ‘5e herziening bestemmingsplan Lemelerveld 2006, Kerkstraat–R.Koetsierstraat’.

  • Bouw van vier vrijstaande woningen op de hoek van de Kerkstraat en de R. Koetsierstraat in Lemelerveld. Naast de woningen wordt de parkeerplaats van het naastgelegen pand en een gedeelte van de huidige bestemming van deze winkel in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen.

  • De ‘20e herziening bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen, Slennebroekerweg 6’.

  • Met dit plan wordt de bestemmingswijziging van agrarisch naar wonen en het toekennen van een compensatiekavel, in het kader van rood voor rood, juridisch geregeld.

  • De ‘6e herziening bestemmingsplan Lemelerveld 2006, Kerkstraat 43–44, Ommerweg’.

  • De voormalige horecagelegenheid aan de Kerkstraat–Ommerweg wordt gesloopt. Op de slooplocatie worden 5 nieuwe woningen opgericht.

  • Tegen het ontwerp is één zienswijze binnengekomen. Deze zienswijze heeft geen aanleiding gegeven het bestemmingsplan te wijzigen.

    Hogere grenswaarden

    Omdat de geluidsbelasting van de woningen zowel aan de Kerkstraat als aan de Ommerweg boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeerslawaai ligt zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 mei 2011 de hogere grenswaarden vastgesteld.

Bij de vaststelling van de plannen zijn geen wijzigingen aangebracht door de gemeenteraad ten opzichte van de ontwerpplannen zoals deze ter inzage hebben gelegen.

De vastgestelde bestemmingsplannen en de beschikking hogere grenswaarde geluidhinder liggen met ingang van 7 juli 2011 tot en met 17 augustus 2011 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Dalfsen.

Ook kunt u de vastgestelde bestemmingsplannen en de beschikking hogere grenswaarde geluidhinder inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Beroep tegen de besluiten kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 6 juli 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven