Bestemmingsplan Uitbreiding Sint Lucas

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 8 juli 2011 tot en met donderdag 18 augustus 2011 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Uitbreiding Sint Lucas ter inzage ligt.

Het plangebied wordt begrensd door de straten Burgakker en Raaphof en de rivier de Dommel.

Wijziging

De wijziging als gevolg van ingediende zienswijzen, heeft betrekking op een klein gedeelte van de verbeelding waardoor de bestemming ‘Natuur’ iets is uitgebreid ten koste van de bestemming ‘Maatschappelijk’. Verder is artikel 4 van de planregels aangepast en zijn er twee kleine wijzigingen opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Daarnaast is er een ambtshalve wijziging opgenomen in artikel 5.3 van de regels.

Inzage

Het bestemmingsplan Uitbreiding Sint Lucas is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het plan in kopie ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpplan Uitbreiding Sint Lucas hebben ingediend en zij die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen tot en met 18 augustus 2011 beroep instellen.

Verder kunnen belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, tot en met 18 augustus 2011 ook beroep instellen.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.

Tegelijk met een beroep is het mogelijk om de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Boxtel, 7 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

F.H.J.M. van Beers,

burgemeester.

J.K. Fraanje,

secretaris.

Naar boven