Ontwerp-facetbestemmingsplan verruiming intensieve veehouderij en ruimte-voor-ruimteregeling

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van De Wolden leggen het ontwerp-facetbestemmingsplan verruiming intensieve veehouderij en ruimte-voor-ruimteregeling ter inzage. Dit wordt bekend gemaakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft de planologische regeling om de verruimde mogelijkheden met betrekking tot intensieve veehouderijbedrijven ook te kunnen toepassen in De Wolden. De belangrijkste wijziging is: dat de intensieve veehouderijbedrijven voor de uitbreidingsmogelijkheden niet meer worden beperkt door hun ligging (agrarisch gebied of agrarisch gebied met natuur- en landschapswaarden). Uitbreiding is mogelijk in beide gebieden tot maximaal 1,5 ha.

Daarnaast wordt ook de wijziging van de ruimte-voor-ruimteregeling voor wat betreft de minimaal af te breken vierkante meters (van 1000 m2 naar 750 m2) aan bedrijfsgebouwen planologisch geregeld.

Het bestemmingsplan geldt als aanvulling op het bestemmingsplan Buitengebied en het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden artikel 30 WRO herziening.

Ter inzage

Het ontwerp-facetbestemmingsplan ligt van 7 juli tot en met 17 augustus 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Iedereen kan tijdens bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 6 juli 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven