Vastgesteld bestemmingsplan Vincent van Goghplein 18

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Vincent van Goghplein 18’ heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins is verzekerd door middel van een anterieure overeenkomst met initiatiefnemer.

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van twee aaneengebouwde gebouwen op de locatie Vincent van Goghplein 18. Op de begane grond van een van de gebouwen zal de fietsenwinkel worden uitgebreid en op de begane grond van het andere gebouw zal een schoonheidssalon worden gerealiseerd. Op de verdieping van de gebouwen wordt een bovenwoning gebouwd.

Het besluit tot vaststelling en de daarbij behorende stukken, waaronder het raadsvoorstel, het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan, liggen met ingang van 7 juli 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur.

Daarnaast zijn deze stukken raadpleegbaar via www.etten-leur.nl → Wonen & Leven → Ruimtelijke plannen → Vincent van Goghplein 18 en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Vincent van Goghplein 18’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan, alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 6 juli 2011

Naar boven