Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Schietbaanweg 2’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken ingevolgde artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Schietbaanweg 2’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Schietbaanweg 2’ voorziet in een verschuiving van het bestaande bouwvlak. Hierdoor kan de bestaande woning, binnen de gemeentegrens van Almelo worden herbouwd.

Wijziging

Er is een wijziging naar aanleiding van een ingekomen reactie doorgevoerd. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Schietbaanweg 2 is de volgende:

Artikel 3.1 is de volgende tekst is toegevoegd:

  • e. voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding, waaronder begrepen voorzieningen ten behoeve van het vasthouden, bergen, aan- en afvoeren van water.

Ter inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan ‘Schietbaanweg 2’ en bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 juli 2011gedurende 6 weken ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00−12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00−16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00−19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend en belanghebbende bent;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbende bent en bedenkingen hebt tegen de wijziging die bij de vaststelling is aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten : naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepsschrift indient.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift. Ook las u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat het verzoek is beslist.

Naar boven