Kennisgeving besluit vaststelling hogere grenswaarden laagbouw Staalmeesterslaan 410

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt ingevolge de Wet geluidhinder bekend dat zij op 28 juni 2011 heeft besloten om voor de herontwikkeling van de laagbouw op het perceel Staalmeesterslaan 410 hogere grenswaarden vast te stellen.

De hogere grenswaarden hebben betrekking op de geluidsgevoelige functies wonen en onderwijs en gelden voor de volgende gevels van het gebouw:

  • Jan Evertsenstraat (max. 55 dB voor wonen)

  • noord- en zuidgevel vanwege de A10 (max. 63 dB voor onderwijs)

  • noordgevel vanwege de Jan Evertsenstraat (max. 59 dB voor onderwijs)

  • oostgevel vanwege de Jan Evertsenstraat (max. 55 dB voor onderwijs)

Het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarden, de onderbouwing en het akoestisch onderzoek liggen met ingang van donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2011 voor belanghebbenden ter inzage bij:

  • locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14 020);

  • locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14 020);

  • locatie Plein ’40-’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14 020).

Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp-besluit ingebracht en daarom kan binnen de periode van terinzagelegging van het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bij de een zienswijze naar voren heeft gebracht.

Schriftelijk beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het besluit in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam, 6 juli 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

Naar boven