Bestemmingsplan ‘Begraafplaats Wekeromse Buurtweg in Wekerom’ gewijzigd vastgesteld

Van donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2011 ligt het op 23 juni 2011 door de raad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Begraafplaats Wekeromse Buurtweg in Wekerom’ ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het gaat binnen dit bestemmingsplan om de aanleg van een begraafplaats aan de Wekeromsebuurtweg in Wekerom.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad het plan ten opzichte van het ontwerpplan op onderdelen ambtshalve gewijzigd. Het betreft aanpassingen in de planverfbeelding, t.w.:

  • Eén van de aan te leggen houtwallen op de planverbeelding vervalt, omdat dat slecht combineert met de aanleg van één foliebak voor fase 2 en 3.

  • Beperkte verkleining van de afstand van de feitelijke begraafplaats tot de woning Wekeromse Buurtweg 63 (van 17 meter naar 15 meter). Wel blijft de plangrens gelijk.

  • Beperkte verschuiving van de entree in zuidelijke richting. Deze verschuiving heeft ook gevolgen voor de laanstructuur binnen het plangebied, alsmede voor de mogelijke plaats van de ontvangstruimte.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingediend;

  • belanghebbende bent en u aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen een of meer wijziging(en) die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebacht

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Naar boven