Voorgenomen projectomgevingsvergunning Tijdelijke voorzieningen Elst Centraal

Burgemeester en wethouders zijn voornemens omgevingsvergunning ex artikel 2.12 lid 1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de tijdelijke voorzieningen Elst Centraal te verlenen.

Ontwikkeling en locatie

Een deel van het gebied rondom station Elst wordt gebruikt voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Overbetuwe. Deze wordt gebouwd op de locatie van het bestaande parkeerterrein en de bestaande stationsfietsenstalling. Voor de bouw van het Huis der Gemeente wordt een afzondelijke bestemmingsplanprocedure doorlopen.

Vervangende parkeervoorziening voor auto’s en fietsen past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Aam’. De omgevingsvergunning is nodig om de vervangende voorzieningen mogelijk te maken.

Het plangebied is gelegen ten oosten van station Elst en bestaat uit twee deelgebieden:

  • De fietsenstalling komt langs het spoor ten noorden van de Nieuwe Aamsestraat;

  • Het parkeerterrein komt ten oosten van het bestaande parkeerterrein aan de zuidzijde van de Nieuwe Aamsestraat.

Overeenkomstig artikel 6.5 lid 2 Besluit omgevingsrecht gaf de raad op 28 juni 2011 een zogenaamde ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ af.

Ter inzage

Het ontwerp-besluit, de ruimtelijke onderbouwing en andere daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage 1.

De stukken zijn ook te raadplegen op

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0110ELSTcentratijd-ONT1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://bronro.overbetuwe.nl/4E6E37E8-AA0E-4A87-A078-14C23B1E6D36/.

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Wilt u een reactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u – ook binnen genoemde termijn – telefonisch contact opnemen met H.H.J. Bos van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via (0481) 362300.


X Noot
1

U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30–17.00 uur, donderdag van 8.30–20.00 uur en vrijdag van 8.30–13.00 uur) en receptie locatie Andelst (maandag t/m donderdag van 8.30–17.00 uur en vrijdag van 8.30–13.00 uur.

Naar boven