Ontwerpbestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 26 januari 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’, met bijbehorende toelichting en regels, voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage ligt. Ook de beleidsregels met welstandscriteria (zoals beschreven in hoofdstuk 5 van het ‘Beeldkwaliteitsplan Klompenfabriek Best’) voor de beoordeling van bouwplannen in dit plangebied liggen in deze periode ter inzage. Gedurende deze periode kunnen het ontwerpbestemmingsplan en de beleidsregels met welstandscriteria tijdens de openingsuren van het gemeentehuis worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeentebest.nl → projecten → 1e Herziening Heivelden.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e Herziening Heivelden’ beslaat het gebied tussen de Oirschotseweg, Bokvelden, Prinses Christinalaan en Prinses Margrietlaan. Op deze plek heeft de voormalige klompenfabriek gestaan.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn zienswijze kenbaar maken met betrekking tot:

  • 1. Het planologische aspect (ontwerpbestemmingsplan) en/of;

  • 2. De uiterlijke verschijningsvorm (welstandscriteria).

Deze zienswijzen moeten bij voorkeur schriftelijk worden ingediend en worden gericht aan de gemeenteraad van Best (adres: Postbus 50, 5680 AB Best). Wij verzoeken u bovenaan de brief te vermelden ‘zienswijze 1e Herziening Heivelden’. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de assistent projectleider, mevrouw H. Jacobs van de Afdeling Regie en Ontwikkeling (tel 0499-360 911).

Best, 18 januari 2011

Burgemeester en wethouders van Best.

Naar boven