Omgevingsvergunning bouw van een pand aan de Joan Muyskenweg en het maken van een uitrit

Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel zijn voornemens medewerking te verlenen aan het verzoek van de firma G-Star om een bedrijfsgebouw (hoofdkantoor G-Star) te realiseren aan de Joan Muyskenweg. Tevens wordt er een uitrit aangelegd.

Aangezien het bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan ‘Industriegebied Amstel 1977’ moet een procedure voor afwijking van het bestemmingsplan gevoerd worden. De afwijkingen betreffen:

  • In het te bouwen hoofdkantoor zal het ontwerpen van de kleding plaatsvinden en is plaats voor ondersteunende kantoorfaciliteiten. Er is echter geen sprake van de daadwerkelijke vervaardiging van kleding, daarom past het hoofdkantoor strikt genomen niet binnen de gebruiksbepalingen van de vigerende bestemming. Hier staat tegenover dat het gebruik van het hoofdkantoor van G-Star een functie betreft die sterk gerelateerd is aan de vervaardiging van kleding, zodat de afwijking van het toegestane gebruik en dus van het bestemmingsplan gering is.

  • De hoogte van het gebouw zal 26,6 meter bedragen. De toegestane maximale bouwhoogte van 15 meter wordt hiermee overschreden. Tevens overschrijdt het hoofdkantoor het maximale bebouwingspercentage met 5%.

Tevens wordt er een uitrit aangelegd.

Het bouwplan en de overige (daarop betrekking hebbende) stukken liggen met ingang van 7 juli tot en met 24 augustus 2011 voor een ieder ter inzage:

  • op het gemeentehuis te Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1 (openingstijden: maandag tot en met donderdag 09.00–17.00 uur, vrijdag 09.00-16.00 uur)

  • het Dorpshuis van Duivendrecht, Dorpsplein 60 te Duivendrecht (geopend: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 24.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur) en in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag tot en met donderdag van 8.30–17.00 uur en op vrijdag van 8.30–16.00 uur).

De stukken zijn tevens beschikbaar op de gemeentelijke website www.ouder-amstel.nl onder het kopje ‘plannen en projecten/overige plannen’.

Reageren:

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zijn schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders van Ouder Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Voor vragen en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff, telefoon: (020) 496 21 21; mail: kerkhoff@ouder-amstel.nl.

Ouder-Amstel, 6 juli 2011

Naar boven