Vaststelling bestemmingsplan ‘Plan Brokking’ en besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 31 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Plan Brokking’ ten opzichte van het in ontwerp ter inzage gelegde bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen op de toelichting van het bestemmingsplan zijn in de staat van wijzigingen en het raadsbesluit opgenomen.

Het plangebied is gelegen op de hoek Vogelzangsekade / S.L. van Alterenlaan te Lopik. Op een deel van dit terrein was voorheen de veevoederfabriek Brokking gelegen. De fabriek is in 2000 buiten werking gesteld. Het nieuwe plan voor deze locatie voorziet in vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen. Het nieuwe bestemmingsplan moet deze ontwikkeling mogelijk maken.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat zij op 26 april 2011 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet Geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bestemmingsplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai voor één van de woningen in ‘Plan Brokking’, direct gelegen tussen de Vogelzangsekade 18 en 19 te Lopik.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit, de nota van zienswijzen, de staat van wijzigingen en het besluit hogere waarden Wet Geluidhinder liggen van donderdag 7 juli 2011 tot en met 17 augustus 2011 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via tel. (0348) 55 9955. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 18 augustus 2011. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Lopik, 6 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven