Ontwerpbestemmingsplan ‘IJssalon Nostalgie Illikhoven, herziening’

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat vanaf 8 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘IJscafé Nostalgie Illikhoven, herziening’.

Globale inhoud ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan IJssalon Nostalgie Illkhoven (6 en 9b te Illikhoven) dat door de raad op 6 november 2008 is vastgesteld en door gedeputeerde staten van Limburg op 28 april 2009 is goedgekeurd. In dit bestemmingsplan wordt het besluit van de Raad van State van 17 maart 2010 in acht genomen. De regels zijn onverkort overgenomen uit het moederplan met dien verstande dat deze zijn aangepast aan de eisen uit de Wet ruimtelijke ordening (SVBP 2008) en de Wabo.

Globale begrenzing plangebied

Het plangebied ligt in Illikhoven op zo’n 2 km ten zuiden van de kern Roosteren, in het verlengde van de Ruitersbaan. Illikhoven wordt globaal begrensd door de Maas aan de westzijde en het Julianakanaal aan de oostzijde.

Plan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 8 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl/wonenenleven/bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1711 .BP20110020-OW01

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan IJssalon Nostalgie Illikhoven, herziening’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkelingen, na telefonische afspraak met mevrouw Kuipers (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 7 juli 2011

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

J. Hessels,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven