29e Wijziging Bestemmingsplan ‘Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij op 28 juni 2011 hebben besloten het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ te wijzigen met toepassing van artikel 22A, lid 4, van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

Met dit wijzigingsplan wordt het mogelijk gemaakt om het Windturbinepark Kreekraksluizen-Spuikanaal met hogere windturbines te realiseren: er kunnen nu 29 turbines met een hoogte van maximaal 137 m +NAP (tip rotor) gebouwd worden, in de plaats van 31 windturbines met een hoogte van maximaal 63 m +NAP (bovenkant gondel).

Het windturbinepark Kreekraksluizen-Spuikanaal is geprojecteerd ten oosten van Rilland, rondom het Kreekraksluizencomplex en ten zuiden van de A-58 ter weerszijden van het Spuikanaal en het Schelde-Rijnkanaal.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft van 12 mei tot en met 22 juni 2011 ter inzage gelegen. Omtrent het ontwerpwijzigingsplan zijn geen adviezen en/of zienswijzen naar voren gebracht.

Vanaf 7 juli tot en met 17 augustus 2011 ligt het besluit, samen met het wijzigingsplan en het desbetreffende bestemmingsplan ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 te Kruiningen. Het gemeentehuis is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur, vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo´n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395.

U kunt de stukken ook via internet inzien. Daartoe raadpleegt u op www.reimerswaal.nl onder ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’ het plan ‘29e wijziging bestemmingsplan Buitengebied’.

Tegen voornoemd besluit kan gedurende de termijn van terinzagelegging alleen door een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kruiningen, 6 juli 2011

Namens burgemeester en wethouders

J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven