Projectbesluit 2 woningen Kerkplein 22, Malden

Burgemeester en wethouders van Heumen zijn voornemens een projectbesluit te nemen dat de realisering mogelijk maakt van een plan voor de bouw van 2 geschakelde seniorenwoningen op een perceel dat is gelegen aan het Kerkplein 22 en dat kadastraal bekend is gemeente Heumen, sectie F, nrs. 1165 en 1166 .

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Malden’.

Ingevolge dit bestemmingsplan heeft het perceel de bestemming ‘Wonen’. De gronden met deze bestemming zijn bestemd voor woningen, met dien verstande dat het aantal woningen niet meer mag bedragen dan het op het moment van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan bestaande aantal woningen. Op het moment van terinzagelegging was op het betreffende perceel één woning aanwezig. Het ingediende bouwplan is dus in strijd met het bestemmingsplan.

Procedure

Bij de voorbereiding van dit projectbesluit wordt toepassing gegeven aan de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Nadat het besluit is genomen, kan geen bezwaar gemaakt worden, Wel kan tegen dat besluit beroep aangetekend worden bij de rechtbank.

Inzageperiode

Het ontwerp-projectbesluit met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing zijn vanaf donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2011 te raadplegen opwww.ruimtelijkeplannen.nl en een pdf-versie daarvan op www.heumen.nl. Ook liggen het ontwerp-projectbesluit en de ruimtelijke onderbouwing, samen met alle onderliggende stukken, tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling Fysieke Leefomgeving in het gemeentehuis, Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de genoemde termijn eenieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerp-projectbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588348.

Een zienswijze kan aanleiding zijn om zaken in het ontwerp-projectbesluit te wijzigen. Degene die niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen beroep instellen tegen het definitieve ontheffingsbesluit.

(Dit is een publicatie als bedoeld in artikel 3:12 Awb).

Malden, 5 juli 2011

Naar boven