Ongewijzigde vaststelling Uitwerkingsplan Buytenland van Rhoon

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a, lid 1 jo artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 28 juni 2011 het uitwerkingsplan Buytenland van Rhoon ongewijzigd heeft vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan bevat de uitwerking van het gebied dat in het op 26 april 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buytenland van Rhoon’ de bestemming ‘Natuur - Uit te werken’ heeft gekregen. Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt in het gebied ten zuiden van de Essendijk en ten noorden van de Zegenpoldersedijk en de Portlandse Zeedijk, gedeeltelijk tussen de gebieden die in het bestemmingsplan de bestemmingen Natuur-1 respectievelijk Natuur-2 hebben gekregen. Op grond van artikel 3.2, lid 2 van de planregels van het bestemmingsplan rust op burgemeester en wethouders de verplichting de bestemming ‘Natuur - Uit te werken’ verder uit te werken, met inachtneming van de in dat artikel opgenomen bepalingen. Deze uitwerking is neergelegd in dit uitwerkingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘Buytenland van Rhoon’ en de daarop betrekking hebbende stukken (inclusief de zienswijzennota ontwerpuitwerkingsplan Buytenland van Rhoon en het bestemmingsplan) liggen vanaf vrijdag 8 juli 2011 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken aan de Hofhoek 5 in Poortugaal. Het gemeentehuis is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 tot 16.30 uur en maandagavond van 17.30 tot 20.00 uur. Voor inzage op het gemeentehuis buiten deze openingstijden of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ir. P. Wunderink van de afdeling Bestuur via telefoonnummer 010 5061 742 of mevrouw C. de Klerk via telefoonnummer 010 506 17 04. Tegen vergoeding van de kosten kan een afschrift van de ter inzage gelegde stukken worden verstrekt. Tevens bestaat de mogelijkheid om een digitale versie van het uitwerkingsplan te bekijken op www.albrandswaard.nl → actueel → bekendmakingen → uitwerkingsplannen → Buytenland van Rhoon en op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsprocedure

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het besluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het besluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking m.i.v. de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Poortugaal, 7 juli 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Albrandswaard.

Naar boven