Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Alblas (NL.IMRO.0627.BPAlblas-0401)

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend dat voor het project ‘Alblas’ de volgende gecoördineerde besluiten zijn vastgesteld:

Bestemmingsplan Alblas (NL.IMRO.0627.BPAlblas-0401)

Het besluit van de raad d.d. 25 mei 2011 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Alblas’. Dit om 175 woningen, inclusief wegen, groen, water en ander toe-, aan en bijbehoren te realiseren op de locatie Alblas. Alblas is gelegen tussen gelegen tussen Zuidkade, Molenring, Alpherwetering, Overtoom en Zuidkadering. Tevens is in een uitbreiding van de binnen dit plangebied gelegen kerk voorzien.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen. De belangrijkste wijzigingen zijn de verlaging van het maximum aantal te bouwen woningen van 180 tot 175 en het intekenen van de bebouwingsvlakken op de verbeelding. Tevens zijn goothoogten opgenomen. Voor een lijst met alle wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Omgevingsvergunning 20100218

Het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 19 april 2011 tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het realiseren van 119 woningen op het voornoemd plangebied.

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder 201027822

Het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 5 april 2011 tot het verlenen van hogere waarden voor woningen op het voornoemd plangebied.

Bovenstaande besluitvorming heeft gecoördineerd plaatsgevonden op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en overeenkomstig het raadsbesluit van 10 november 2010 10/088.

Ter inzage

Zowel het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning als het besluit hogere waarden liggen met ingang van 7 juli 2011 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 17 augustus 2011 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen. Het raadhuis is geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur. Tevens is het plan raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Binnen de genoemde termijn van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad (ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan) of bij burgemeester en wethouders (ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning of de hogere waardenprocedure) een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op bovengenoemde besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift. De Crisis- en Herstelwet is raadpleegbaar op wetten.overheid.nl. Indien u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met mevrouw J. Versteeg of de heer D. Koppenaal van de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling bereikbaar via telefoonnummer 0182-624500.

Waddinxveen, 6 juli 2011

Naar boven